top of page

Våra gäster har ordet

 

Anders F

"Bäst på Kungsholmen"

Pia M

"Helt underbar liten kvarterskrog! Uffe sjöng och spelade en liten födelsedagssång för oss. Maten och husets vin ljuvligt gott för att inte tala om efterrätten. Ni som bor däromkring kan vara glada för sådana här läckerbitar växer inte på träd"

Joakim B

"Underbar restaurang med så trevlig personal"

Annelie L

"Fantastisk restaurang, familjär och supergod mat"

Magnus P

"Synnerligen gott, trevligt och mycket prisvärt"

Eva M

"Bästa stället som finns. God mat och toppen god mat

Vi är ett litet familjeföretag som brinner för alla goda råvaror som finns att tillgå och för all god mat som man kan laga. ​Min fru Lotta och jag har lång erfarenhet av restauranger – som anställda, som krögare och som gäster. Vi har samlat ett litet men ack så bra team av familj och gamla medarbetare runt oss. De hjälper oss med vår ambition – att göra varje måltid till en ren glädjestund för dig och din mage.

 

​ ETT URVAL AV VÅRA ANSTÄLLDA ​

Mormor Birgitta, nu 87, den bästa diskaren som går att uppbringa. Inte ett glas, bestick eller tallrik passerar hennes kritiska ögon utan att hon kan spegla sig däri. Ovärderlig! ​

 

Vi har sju barn som titt som tätt gästspelar i servis och kök. Äpplena faller inte alltid så långt från trädet, nej. ​ Vår ambition är att servera dig en god och prisvärd måltid som får dig att (utan att egentligen ens behöva fundera på saken) styra dina steg tillbaka till oss igen och igen och igen.

 

Hjärtligt välkomna! /Uffe&Lotta

Charlotte Mellberg

RESTAURATÖR

Mammas vällagade husmanskost har gått som en röd tråd genom mitt liv. Så vad blev mer naturligt än att starta min karriär på Operakällarens Café Opera!

 I ett hus som genomsyrats inte bara av storslagna sånginsatser utan även av Tore Wretman, den svenska husmanskostens främste förvaltare. Service blev och har förblivit mitt största intresse. Att lösa problem, släcka små bränder och se till att alla känner sig väl omhändertagna. Ett leende från en nöjd gäst är min belöning.

Ulf Fredholm

RESTAURATÖR

Redan som liten kille följde jag min mors arbete i hemmaköket där den ena originella kulinariska kreationen avlöstes av en en ännu mer originell. Sedermera började jag min bana inom restaurangyrket som smörgåsnisse på Operakällarens bakficka och blev därefter servitör, restaurangchef och källarmästare för densamma. 10 år senare krönte jag karriären som indentent för hela Operakällaren. När jag träffade min fru dröjde det inte länge förrän vi insåg att vi bar på en gemensam dröm. Att med de kulinariska erfarenheter vi samlat på oss efter ett otal resor till jordens alla hörn (som rymde besök på allt från trestjärniga Guide Michelin-restauranger till bensinstationen i Thailand, där vi uppflugna på plastbackar åt de godaste revbenspjäll som vi någonsin har satt tänderna i) öppna och driva en restaurang där vi mixar det bästa från våra resor och traditionell husmanskost

àla Tore Wretman.

Det föll sig bara naturligt.

bottom of page